General Box
General Box
 

De Nieuwe Autoriteit


Gedurende het voorbije decennium ontwikkelden Prof. Dr. Haim Omer en zijn medewerkers een model gebaseerd op de concepten van Geweldloos Verzet ten einde ouders en andere opvoedende figuren te versterken in hun aanpak van gedragsproblemen bij kinderen en jongeren. Deze oorspronkelijk in Israël ontwikkelde aanpak wordt momenteel toegepast in talrijke behandelcentra in Duitsland, Groot-Brittannië, Zwitserland, België, Oostenrijk, Denemarken en Nederland.

De nieuwe autoriteit is een vernieuwende benadering om zowel ouders als andere opvoedende figuren te versterken in de aanpak van probleemgedrag. Geweldloos Verzet omvat effectieve technieken en acties om het conceptueel theoretisch kader van de Nieuwe Autoriteit te vertalen naar een efficiënte en bruikbare praktijk.

De ‘Parent Counseling Clinic’ van het Schneider’s kinderziekenhuis in Israël, onder leiding van Idan Amiel, nam een vooraanstaande rol in de ontwikkeling van het ‘Nieuwe Autoriteitsconcept’. Deze website is een initiatief van de teamleden van de ‘Parent Counseling Unit’ en werd ontwikkeld ten dienste van de Geweldloos Verzet Gemeenschap.